8.5.17

PIRATES DE LA MEDITERRÀNIA (II)


Possiblement, els primers pirates del mar Mediterrani foren "Els Pobles del Mar" nom mitològic referit a diferents pobles que, entre els segles XIII i XII aC, assolaren les ciutats properes a la costa de l'anomenat Mare Nostrum pels romans.
"Pobles de Mar" és un terme posat per l'historiador Emmanuel de Rougé, en el segle XIX, referit a un conjunt heterogeni de pobles que foren descrits a les taules cuneïformes mesopotàmiques i egípcies, així com per Homer i historiadors del món clàssic.


Batalla naval entre la flota egípcia i la dels"Pobles del Mar"

També reberen el nom de "Països del Mar", "Pobles que venien de les illes enmig del mar", o també "Guerrers del Mar".
El cas és que amb els seus atacs devastadors causaren terror, pel perill que suposava el seu atac, als diferents pobles que habitaven les zones costaneres del mar Mediterrani: mataven i feien esclaus, robaven i destruïen les ciutats.
Sobre "Els Pobles del Mar" es va crear una llegenda quasi mitològica que esmentava dels greus perills que derivaven del seu ferotge atac.
Sobre les llegendes que es conten d'aquests pobles, que existiren en la realitat durant l'anomenada "Època Obscura" de la nostra civilització, en temps ancestrals, s'han basat aventures de personatges de ficció, com Conan, el Bàrbar.