27.1.17

L'ANY DE "SA NEU"

Algaida, paisatge nevat
Aquest any tenim un final de gener amb molt mal temps. Dies de pluja i neu. Però aquesta situació meteorològica no es pot comparar ni d’enfora amb la que vàrem viure durant el més de febrer de fa seixanta anys en que la neu va arribar a tots els indrets de les illes i les temperatures foren més extremes que ara així com la capa de neu que a certs llocs va arribar a tenir una alçada de més de mig metre.

Feia tant de fred que les mares feren gorros pels fills o bufandes amb un costat cosit que feia de gorra i abric.

A l’escola d’Algaida l’estufa era el principal punt s’atenció i alguns alumnes duien un “maridet” de ferro amb anses ple de caliu per tenir els peus calents.

El dia 23 de febrer va esser molt fred i durant la nit va fer una gelada que va cremar els arbres fruiters del poble.

El dia 24 de febrer fou la gran nevada. Tot el poble estava blanc. Les classes a l’escola es suspengueren i fou allò que avui diríem una emergència general.

Els carrers buits de transit i de gent, amb un pam o més de neu.
 
El nostre carrer, nevat

A mitjan matí la gent començà a sortir a veure que havia passat i a comentar-ho amb els veïnats.

Els infants, ben abrigats,  sortírem a jugar, i en primer lloc tots vàrem fer  un ninot de neu amb capell i bufanda. Més prest o més tard ens ajuntarem i ens tirarem bolles neu pel cap. Mai havia succeït un esdeveniment com aquell i mai tornaria succeir.

Tots guardam un record esborrable d’aquella nevada de 1956, ara farà 60 anys. A la memòria col·lectiva ha quedat per sempre com "L'ANY DE SA NEU".