2.2.17

LLET AMERICANA

Durant els anys que anava a escola a Algaida va arribar l'ajuda americana en forma de llet en pols, mantega i formatge. 

Les tres substàcies alimentícies pretenien compensar la manca de calci en els nostres equelets.
Desprenien una olor especial i tenien un sabor peculiar i diferent als nostres productes que feia que molts d'alumnes els rebutjassin.
La llet en pols venia dins cubes de cartró amb anells metalits que contenien un sac de paper fort que una vegada obert desprenia una olor diferent. 
Amb un cullerot agafàvem la proporció de llet en pols adequada a la quantitat de llet que es volia fer.
Mentrestant, una olla amb l'aigua s'encalentia amb foc d'un fogó de peroli o de llenya i quan estava un poc calenta s'hi posava la llet en pols, tot remanat amb un cullorot de fusta per evitar fer gums.
Els alumnes participàvem en l'elaboració i era molt divertit. 
Una vegada feta la fet es repartia a l'alumnat mitjançant un tassó o pot que duien de ca seva.
També es repartia una tallada de formatge o de mantega pel pa que havíem de portar de casa.