4.5.17

CORREGUDES DE BOUS (II)

La "becerrada" del darrer estiu a Sant Jordi va tenir l'encant de la novetat i la singularitat. La plaça es va fer posant un cercle de carros que aportaren els veïnats. Era com una caravana del "Farwest". La gent es posava dins els carros o darrere. Hi havia molta gent del poble però també vengueren bastants d'estrangers de s'Arenal. En aquell temps encara no hi havia molt de turisme però l'amo Mateu "Campet" quan organitzava una festa, ho feia bé...
Per aquell temps, el meu germà Tòfol encara seguia amb la curolla del toreig i un dia, amb altres amics, va anar a un corral de sa Casablanca, situat en el revolt que va cap a Sant Jordi, on hi havia bous (no crec que fossin de lídia) i va saltar a la tanca per torejar una estona. Aquells bous en lloc d'envestir el potejaren i va tornar a casa, copejat per tot el cos. Crec que d'aquesta li va fugir l'afecció taurina.
A la cursa de Sant Jordi amollaren un vedell jove i començà l'espectacle. Sense sang, només capades i "olés!". A un moment donat de la festa, un estranger mig gat es va llançar a la plaça i darrere ell va saltar el municipal del poble que nomia Toni i era petit però valent i el va treure de la rotlana a cops de porra. Va rebre l'aplaudiment més gros de l'espectacle.


Qualcú el fa filmar, i després varen projectar la feta al bar "Can Felip" i la gent es moria de rialles, i amb això va entrar el municipal i va dir:
- Mirau que en duis de llana pes clotell!
El municipal tenia també una botiga del poble i el seu fill, que també nomia també Toni, i aleshores era un nin petit, ara és professor a un centre de Palma i quan el vaig visitar com a inspector em va reconèixer i tenia bons records de mi i la nostra família.