9.6.17

CRÒNICA D'UNA BRUIXERIA


A principis de l'estiu de 1955 succeïren uns fets que podem qualificar de summament escabrosos i sobre els quals no sabem el final.
El dia 4 de juliol es destapava la notícia, a primera plana: "Havien intentat assassinar a una bruixa perquè havia fet mal a una família de Muro".
Qui ho denunciava era L'home al qual havien proposat fer de sicari i que seria ben recompensat.
L'home nomia Antoni Vicens Albons i tenia 29 anys, jornaler i també veïnat de Muro.
Aquest home és qui va anar a la comandància de la Guàrdia Civil d'Inca a denunciar els fets següents:
"Mentre estava jugant a cartes a un celler del poble se li presentà un conegut que nomia Bernat Perelló Mulet i li havia proposat matar a una dona de Manacor perquè, segons ell, havia embruixat a familiars propers seus. Per fer el "treball", si el duia a bon terme, percebria un muntant quinze mil pessetes i durant el temps que duràs la preparació, seixanta-cinc pessetes diàries, quantitats que li abonaria el seu cosí perquè era l'interessat en la "liquidació".
La Guàrdia Civil, després d'estudiar el cas va veure que mancaven proves i que s'hauria d'agafar al "contractista" in fraganti. Els agents feren que el denunciant seguís els contactes amb el proposant i després d'unes quantes reunions detingueren a Bernat Perelló Mulet, natural de Muro.
En el de transcurs de l'interrogatori, ell va dir que no coneixia el nom de la víctima però que aquesta es dedicava a activitats de bruixeria i que havia causat greus perjudicis a familiars del seu cosí. Per aturar el mal que feia havien contactat amb un bruix de Sa Pobla que nomia Ramon perquè, amb la utilització de màgia negra, fes desaparèixer a la bruixa, però el seu poder no va servir per això.
Al final es va saber que la fetillera era madò Catalina Muntaner de Manacor i que el crim s'havia de produir mentre el que l'instigava era a Barcelona de viatge, amb la finalitat que no el poguessin denunciar de l'assassinat.

Tot això ho podeu trobar a la premsa d'aquell moment, no m'he inventat res.