5.12.17

LLEGENDES

La gent del poblat de Quasar tenia una cultura molt vasta que havia passat de generació en generació des de temps ancestral. Les creences mitològiques els ajudaven a decidir les coses importants. Creien en un déu creador que, envoltat dels seus descendents, regulava la vida dels homes i la naturalesa. Però també creien que una vegada que els déus havien creat totes les criatures de la Terra, observaven d'enfora sense intervenir massa. Només si s'enfadaven originaven desastres o duien malalties mortals.
Els coneixements dels primers pobladors venguts de fora i el contacte amb altres pobles, principalment en els viatges que feien els guerrers reclutats com a mercenaris en les guerres entre cartaginesos i romans, els havia aportat un altre tipus de sabers molt diversos. La majoria eren de caràcter pràctic i relacionats amb el conreu de la terra o la cria d'animals però altres eren sobre llocs que havien visitat o coses que havien vist en els seus viatges. Els viatges també permetien conèixer aspectes interessants d'altres cultures com les seves creences, divinitats, personatges famosos, llocs i objectes que amb el temps incorporaven a la seva cultura.
D'aquesta manera tenien una idea bastant aproximada de les terres que envoltaven l'illa on habitaven i també de terres més llunyanes amb el nom amb què eren conegudes. Sovint, com era corrent en èpoques passades, els coneixements formaven part d'històries que havien modificat la realitat fent que els guerrers apareguessin més terribles, que les ciutats semblassin més meravelloses i que els animals fossin més extraordinaris. Imaginem que devia pensar la gent quan un foner explicava al clan a la vora del foc que havia vist elefants atacar a l'enemic. Segurament, les exclamacions de fascinació eren generals.


D'aquesta manera també havien arribat llegendes dels pobles més llunyans com els treballs d'Hèracles o les aventures d'Odisseu. Els infants les havien après de memòria i se n'havien fet tot un món imaginari dels déus-herois mitològics.
Aquesta era una bona part de la cultura que tenia el nostre amic Tamik.